Helena Golenhofen
univ. dipl. inž. grad.
Telefon: 041 / 285 280
info@fengshui-akademija.si

Če želite prejemati novice o aktivnostih Feng shui akademije, vpišite vaš elektronski naslov:
  

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  
    
 

> Izbira feng shui svetovalca     SVETOVANJE

Ljudje se za svetovanje feng shui odločajo iz različnih razlogov. Nekateri so samo radovedni, drugi resnično potrebujejo pomoč (npr. zaradi zdravstvenih težav, financ, medsebojnih odnosov, ljubezni), tretji pa čutijo, da je v njihovi okolici nekaj narobe.

Feng shui ima vedno pozitivne učinke! Tudi če ni mogoče popolnoma uresničiti vseh predlaganih rešitev:

 • se ljudje zavejo svojih možnostih (kitajski horoskop),
 • natančno določijo svoje (znane in do analize mogoče neznane) probleme,
 • ugotovijo, da se lahko velike probleme razdeli v manjše in jih reši postopoma (bistvo feng shui metod, ki jih uporabljam).

V feng shuiju je vsaka stvar za nekaj (nekoga) dobra, ni črno-belega slikanja in drastičnih sprememb (razen v redkih primerih). Svetovalec feng shuija zdravi prostore in okolico na njemu najboljši možni način. In to je tudi moj moto – pomagati drugim z vsem mojim znanjem in po etičnih smernicah, tako kot so me naučili moji učitelji.
 

Moj življenjepis

Svetovanje ponavadi poteka po naslednjem postopku:

 • Pogovor s stranko (po telefonu, elektronski pošti) o vzgibih za svetovanje (npr. selitev ali ustanovitev podjetja, zasebna selitev, graditev ali nakup hiše, partnerstvo, finance, uspeh, zdravje, splošna harmonija v prostorih in okolici ...), njenih željah in potrebah, ter o poteku svetovanja. Dogovorimo se za prvo srečanje.
   
 • Obisk stranke oziroma objekta na mestu samem in zbiranje podatkov za analizo (merjenje s kompasom, izdelava tlorisov objekta, če še ne obstaja, ogled in analiza okolice objekta, fotografiranje). Svetovanje na daljavo samo na podlagi načrtov je izključeno!
   
 • Izdelava kitajskih horoskopov po metodi Bazi suanming (potrebna tudi ura in kraj rojstva!) vseh družinskih članov oziroma strank, udeleženih v svetovanju.
   
 • Analizira objekta in iskanje rešitev. Pri analizi uporabljam različne metode (Šola oblik, Kompasova šola, Šola osmih hiš, Sedem znamenj, Leteče zvezde – Yuen hom, Bazi suanming), seveda pa upoštevam tudi osnovne zakonitosti yina in yanga ter petih elementov. Več o metodah si lahko preberete v razdelku Feng shui metode.
   
 • Pri drugem obisku predstavim rezultate moje analize, o katerih se s stranko pogovorimo, in določimo optimalne rešitve. Ponavadi naredimo prednostno listo (kaj je treba čim prej narediti in kaj je možno pozneje), ki upošteva finančne in časovne možnosti stranke. Skupaj pregledamo osebne kitajske horoskope in se pogovorimo o t. i. podpornih elementih (supporting elements), ki nam pomagajo pri individualnem iskanju rešitev.

Cene:

 • Honorar za hišo ali stanovanje zajema izdelavo in krajšo ustno interpretacijo kitajskih horoskopov (narejenih po metodi Bazi suanming), potne stroške, analizo vseh prostorov v stanovanju ali hiši, predloge za ureditev teh prostorov (barve, vzorci, materiali, oblike, okrasni predmeti, slike, lončnice), analizo in predloge za ureditev okolice (pri objektih, ki imajo vrt oziroma zunanji del).
   
 • Honorar za svetovanje se določi glede na želje in potrebe stranke. Okvirne vrednosti za svetovanje pa so:

  Garsonjera, enosobno stanovanje: od 270 do 360 EUR
  Dvosobno stanovanje: od 405 do 495 EUR
  Trosobno stanovanje: od 495 do 585 EUR
  Štirisobno stanovanje: od 585 do 675 EUR

  Enodružinska hiša do 180 m2 tlorisne površine: od 720 do 810 EUR
  Enodružinska hiša nad 180 m2 tlorisne površine: od 810 EUR naprej (za večje hiše po dogovoru)

  Načrtovanje hiš (novogradnje): kot enodružinske hiše
   
 • Za poslovne objekte veljajo posebne cene, ki so odvisne od velikosti prostorov, števila zaposlenih, uporabnosti prostorov in poteka dela. Cena za kvadratni meter tlorisne površine se giblje od 5 do 7 EUR na kvadratni meter.
   
 • Samo analiza vrta oziroma parcele stane od 4 do 6 EUR na kvadratni meter (neto površina parcele, brez hiše). Stranka dobi skico s predlogi, kako urediti vrt. Ne konkretnih imen rastlin (to določi vrtnar glede na rastne pogoje), ampak opis, kakšne barve naj bodo rastline, kako visoke naj bodo, kam postaviti vrtno uto, gugalnico, peskovnik, vodni objekt, smeti, zelenjavni vrt ..., kako urediti dostop do vhodnih vrat in zmanjšati negativne vplive iz bližnje okolice.
   
 • Samo izdelava in interpretacija osebnega kitajskega horoskopa (po metodi Bazi suanming): 180 €.

  Pozor! Vse cene že vsebujejo 20% DDV.


Pomembno:

 • Svetovanje feng shui je sestavljeno iz diagnoze in rešitev, ki jim sledijo spremembe. Predpostavka za uspeh svetovanja feng shui je torej pripravljenost na spremembe, zato morajo družinski člani oziroma zaposleni (v poslovnih objektih) soglašati s feng shui analizo!
   
 • Ljudje si delo svetovalca feng shuija dostikrat napačno predstavljajo in od njega pričakujejo nerealne stvari. Naloga svetovalca feng shuija je, da ob pomoči starih kitajskih tehnik optimalno energetizira vaše okolje. Življenjske navade, cilje, medsebojne odnose, poslovne cilje pa boste morali spremeniti vi sami! Energijsko okrepljeno in harmonično okolje, ki nastane po uspešno izpeljanem svetovanju feng shui (po spremembah), pa vam lahko pri tem seveda zelo pomaga.
   
 • Druga napačna predstava o delu svetovalca feng shuija je povezana z dizajnom. Stranke se zelo pogosto bojijo, da bom kritizirala njihov okus za pohištvo, zavese in vrtne stole ter odločala o njihovem okusu. Moj učitelj Derek Walters je vedno znova poudarjal, da dizajn in feng shui nista eno in isto! Pri feng shui analizi se ukvarjam s tokom energije in njeno harmonično porazdelitvijo, ne pa z interierjem. Stranke dobijo od mene toliko znanja in podatkov, da jim samostojno iskanje in nakup novih predmetov ne dela težav (vsaj do sedaj jih ni bilo). Tudi to je del feng shuija, da se potrudimo in uredimo svoje bivalno okolje. Samo tako lahko mi postanemo „vladar“ in okolica nas podpira.
   

na vrh