Helena Golenhofen
univ. dipl. inž. grad.
Telefon: 041 / 285 280
info@fengshui-akademija.si

Če želite prejemati novice o aktivnostih Feng shui akademije, vpišite vaš elektronski naslov:
  

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  
    
 

> FS akademija v medijih   > Moj življenjepis    KAKO SE JE ZAČELO

Začelo se je decembra 1997, ko sem se po poroki in končanem študiju gradbeništva na ljubljanski fakulteti pripravljala na selitev v moževo domovino Nemčijo. Na enem od poslovilnih obiskov pri prijateljih sem ob čaju slišala bežen komentar o neki v slovenščino prevedeni knjigi, ki se ukvarja s pretokom energije skozi zgradbe in okolico. Čeprav nisem poznala naslova in avtorja, se je knjiga prihodnji dan hitro znašla v mojih rokah, brez nekega načrtnega iskanja. Mislim, da me je enostavno čakala.

Knjigo mojstra feng shuija Lam Kam Chuena sem si podarila kot božično darilo (lepo grafično oblikovanje mi je bilo všeč) in v tolažbo (materni jezik bom ponesla s sabo v tuji svet ...). Imela pa je čisto drugačen učinek; ugotovila sem namreč, da me tema feng shuija zelo privlači, da z lahkoto izsledim energijo in njeno premikanje ter da je izšlo v Nemčiji kar nekaj zanimivih knjig na to temo. Tako me je prav želja po znanju in razumevanju feng shuija motivirala za učenje nemščine.

Po letu dni študiranja in eksperimentiranja s feng shuijem sem ugotovila, da moram poiskati stik z ljudmi, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, in se vpisala na osemmesečni tečaj feng shuija v Münchnu. Tam sem spoznala učitelje, ki poučujejo klasični feng shui, ki so se feng shuija učili pri kitajskih mojstrih in so nam bili pripravljeni posredovati njihovo znanje. In pokazali so nam, kakšen je profesionalen in etičen odnos do strank. To so: Derek Walters, Gefion Wolf, mojster Chan Kun Wah in Angela Neumann - Kunz. Po končanem osnovnem šolanju sem obiskala več nadaljevalnih tečajev in delavnic (Kitajska astrologija, šola oblik, Kompasova šola), ki so mi pomagali pri poglabljanju znanja. Ves čas sem tudi praktično delala - najprej brezplačno za sorodnike in znance, zadnji dve leti pa nudim svetovanje feng shui za zainteresirane fizične in pravne osebe.

Ob pomoči interneta, časopisnih člankov in prijateljev, ki so zbirali informacije, sem lahko spremljala tudi dogajanja na slovenski sceni feng shuija. Razen redkih izjem opisujejo časopisni članki neke idealizirane situacije (tako bi moralo biti), ki pa v realnosti dostikrat niso uresničljive. Zbujajo občutek krivde (če ne bo tako, boš ostal brez denarja, partnerja ali kariere), ne povedo pa ničesar o tem, kako ukrepati, če stanovanje, hiša ali okolica ne ustrezajo opisanemu idealnemu stanju. Ponujajo kuharske recepte, ne da bi naučili kuhati.

To je bil tudi moj motiv za izdelavo spletnih strani - ponuditi kakovostne informacije o zanimivi in vsestransko uporabni temi - feng shui. Pred vami je rezultat večmesečnega dela, razmišljanj in posvetovanj. Strani sem ambiciozno poimenovala Feng shui akademija, saj imajo več funkcij:

  • Izobraževalno (ponudba seminarjev, delavnic, predavanj).
  • Svetovalno (profesionalno svetovanje).
  • Povezovalno (nuditi prostor za ljudi z različnimi potrebami in pogledi na feng shui).

Želim vam prijetno potovanje po mojih spletnih straneh, ki jih lahko s svojimi vprašanji in predlogi tudi dejavno sooblikujete (več o tem v razdelku Vprašanja in odgovori)!


Helena Golenhofen


na vrh