Helena Golenhofen
univ. dipl. inž. grad.
Telefon: 041 / 285 280
info@fengshui-akademija.si

Če želite prejemati novice o aktivnostih Feng shui akademije, vpišite vaš elektronski naslov:
  

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  
    
 

> Svetovanje     IZBIRA FENG SHUI SVETOVALCA

Pri iskanju usposobljenega in izkušenega svetovalca feng shuija vam lahko pomaga nekaj kriterijev, ki sem jih napisala v nadaljevanju. Samo odgovoren in resen svetovalec feng shuija vam bo lahko povedal, ali so vaša pričakovanja v zvezi s feng shuijem realna, vam pred obiskom natančno razložil, kako poteka svetovanje in kaj boste dobili za vaš denar. Verjetno ste se za feng shui analizo odločili zato, ker čutite ali veste, da nekaj v vaši okolici ali v vaših prostorih ni v redu. Svetovalec feng shuija ni noben vedeževalec, zato se boste morali o teh problemih z njim pogovoriti. To je globok poseg v vašo osebnost (če se tega zavedate ali ne), ki bo na vsak način pustil posledice. Včasih se pri mojih svetovanjih počutim kot zdravnik, arhitekt in marketinški svetovalec v eni osebi.

Dobrega svetovalca feng shuija poleg strokovnega znanja odlikuje diskretnost in notranje ravnotežje. Svetovalec, ki pred vami brez pomislekov razpravlja in vrednoti probleme drugih strank ter deluje kaotično, ošabno, nezanesljivo in potentno, mora najprej rešiti svoje osebne probleme in doseči notranjo harmonijo, šele nato pa se ukvarjati s svetovanjem. Preden boste torej nekoga povabili v svoje stanovanje in mu dovolili vpogled v vašo osebno sfero (in mu za to tudi plačali) se prepričajte o njegovih sposobnostih. Pozanimajte se o njegovem šolanju in vprašajte za njegove reference. Naj vam bodo sledeči kriteriji v pomoč in razmislek.

Izogibajte se svetovalcu, ki:

  • Vam čveka o mističnih povezavah v feng shuiju.
    Mogoče vam je rekel, da mu morate njegov honorar obvezno izročiti v rdeči kuverti. Ali pa vam bo povedal, da je feng shui skrivnostna in ezoterična tibetantska umetnost ter vas poučil, da je feng shui intuitivna metoda, ki nima z znanostjo ničesar skupnega.
  • Uporablja standardno diagnostično formulo osmih fizikalnih življenjskih področij, imenovano tudi Bagua treh vrat (več o tem v razdelku Feng shui metode).
  • Je analizo končal v rekordno kratkem času in se ni pripravljen o tem pogovoriti z vami.
  • Vam bo razlagal, da se vaša življenjska situacija ne bo spremenila tako dolgo, dokler ne boste upoštevali njegovih diagnoz in rešitev. Tudi vaših religioznih, etničnih in drugih prepričanj ne bo želel (mogel) upoštevati.
  • Vam bo svetoval, da takoj kupite feng shui zdravilne pripomočke od njega. Ne pustite se čustveno in finančno izsiljevati, temveč o vseh predlaganih rešitvah najprej v miru in z določeno kritično razdaljo razmislite. Svetovalec naj svoj honorar zasluži s feng shuijem in ne s prodajo!
  • Vam noče povedati o delovanju in ozadju metod, ki jih uporablja.

Vam svetovalec na vaša vprašanja o zgodovinskih dejstvih in logičnih povezavah ne da nobenih pravih odgovorov? Reagira užaljeno in arogantno, če zahtevate odgovore in omenite, da mu boste zmanjšali honorar zaradi njegove nesposobnosti? Čeprav pri feng shuiju zaradi razumljivih vzrokov ni splošno veljavnih standardov, nikoli ne pozabite, da vas tudi pri angažiranju svetovalca feng shuija varujejo zakoni za varstvo porabnikov (svetovalec feng shuija prodaja svoje storitve, vi jih pa plačate) in splošni obligacijski zakoni. Vsak svetovalec feng shuija mora prevzeti osebno odgovornost za opravljeno analizo. Učinek feng shui svetovanja je težko izmeriti (tudi pri takšni znanosti, kot je medicina, je včasih težko povedati, ali je pri ozdravitvi pomagalo zdravilo, ki ga je predpisal zdravnik, ali pa obkladki in čaj, ki jih je pripravila babica), saj je uspeh odvisen tudi od stranke (naročnika svetovanja). Varujte pa sebe in vaš žep pred mojstri, ki so se s feng shuijem spoznali prek interneta in časopisov!

na vrh